Till
Älvsnabbens
startsida

 

Tillbaka till
resan 1964-65

 

 

 

 
Från Försvarets Underbefälsförbunds tidning FuF

Robert Wegler bidrar med dessa tidningsurklipp från tidningen och skriver så här: Min morsa jobbade på FUF (Försvarets Underbefälsförbund). De gav ut en tidning där de bl.a skrev sex stycken reserapporter från Älvsnabben. Robert var värnpliktig korpral men muckade egentligen i England där han blev överstatsanställd furir, i hela tre veckor fram tills muck.

Klicka på urklippen nedan för att förstora dem!

    

 

Här är andra och tredje reserapporten från Försvarets Underbefälsförbunds tidning. Jag har tagit bort alla andra artiklar på sidorna eftersom vi fick lära oss att tiga och till och med fick skriva under tystnadsplikt. Numera står höga militärer, i TV, och berättar om försvarsläget och var fabrikerna som tillverkar krigsmateriel ligger.

    

 

Här är fjärde och femte rapporten från FuF-tidningen. Jag sitter med den tunga radioutrustningen på Isla del Rey, där vi var och badade. Så småningom när alla andra hade hämtats tillbaka till Älvsnabben var jag ensam kvar. Då kom tidvattnet. Det kom snabbt. Jag gick längre och längre bakåt och in i "djungeln". Barfota och med radion på ryggen. Där fanns allehanda småkryp och en grön orm. Det var läskigt. Jag började tro att de hade glömt mig men jag blev ju hämtad så småningom. Minnet sitter i nästan 60 år senare.

    

 

Här är sjätte och sista rapporten från FuF-tidningen. Hoppas de har varit kul och intressant att läsa. Jag hittade massa sparade bilder, vykort och tidningsklipp, i en låda, från min morsa som varit död en massa år. Jag tror inte jag själv hade sett de här tidningssidorna förut. Jag hade ju träffat en tjej precis innan vi åkte så jag hade annat att göra när vi kom hem.

När anhöriga fick komma ombord i Stockholm, innan vi for, så hade den tjejen brutit benet så hon stod kvar på kajen. Då kom ett par grabbar och bar henne uppför lejdaren. Tack grabbar! Vilka ni nu var? Hon blev jätteglad. Tjejen är min fru fortfarande.

Till början