Älvsnabbenmedaljong


Älvsnabbens hemsida

Långresan 1977-78

 
Isle Cozumel, Mexico

7/1 1978


En del hyrde bilar för att utforska ön.

En del hyrde bilar för att utforska ön.

 

Liten underbar mexikansk ö 8 distansminuter utanför Yukatanhalvöns ostkust. Kallas Isla de Cozumel av de infödda.

Vi ankrade upp utanför den lilla staden S. Miguel vid 06.30-tiden lördagen 7/1. Detta var bara tänkt att bli ett litet endags strandhugg. Vattnet runt denna ö var kristallklart och man kunde utan problem se vårt ankare på bottnen. Enligt uppgift var siktdjup på upp till 25m inte ovanligt. Våra motorbåtar fick gå i skytteltrafik mellan mellan Äbn och den lilla bryggan vid stranden.

Vi hade hela dagen på oss att utforska ön. Den lilla staden var trevlig att vandra runt i. Det fanns massor saker att köpa. Befolkningen var mycket gästvänliga. Några berättade att dom hade haft besök av trevliga svenskar året innan som reste med Vingresor.

En del hyrde bilar för att ta sig runt. Andra åkte taxi till ett hotell en bit från staden. Där fanns en underbar badstrand med sand som var mjuk som mjöl, vit som krita och med kristallklart vatten. Det kändes som att bada i ett akvarium.

Vid 16.30-tiden var alla tillbaka ombord och vi lättade ankar för att styra mot Vera Cruz i Mexiko.

Efteråt fick vi höra att flickorna i St Miguel blev besvikna för att vi inte stannade till söndagen. Ön hade ett stort kvinnoöverskott och dessutom väntade massor av kvinnliga turister. Bara att beklaga att vår tid var knapp.

 




till toppen