Till
Älvsnabbens
startsida

 

Tillbaka till startsidan
för resan
1976-77

 

 

 

 
Långresan 1976-77

Alla bilder och texter på denna sida kommer från Freddy Lind. De flesta bilderna går också att klicka på för att förstora!

Freddy är pensionär sedan 2003-03-01. Har tjänstgjort i Flottan sedan 1962, de senaste åren dock inom FMLOG i Göteborg. Han har tjänstgjort, förutom på olika skolor och förvaltningar, på jagare, fregatter, torpedbåtar, patrullbåtar och långresefartyg. Har gjort tre långresor, två med Älvsnabben och en med Carlskrona. Hans första långresa var 1968-69 som 1.arthv, Hbm. Nästa blev 1976-77 som Vu (vapenuppbördsman), Fk. Sista långresan var 1987-88 som Vu och rättsvårdsofficer, Kn.

 

Karta över resan 1976-77. Klicka för att förstora!

 

Dags för korum.

 

På väg i Biscaya.

 

På väg mot Pireus.

 


Piraeus, Grekland

 

Från bussutflykten till Athen.

 


Alexandria, Egypten

 

Vid kaj i Alexandria.

1976-11-25 ankommen till hamnen vid Alexandria i Egypten.  Nu väntade 4 dagar med mottagningar, utflykter till Kairo med besök på egyptiska museet och pyramiderna, föredrag av professor Vivi Täckholm, som bl.a. berättade om den heliga pillerbaggen (avbildad som skarabé). Vidare stod advents-högmässa i Anglikanska kyrkan och en fotbollsmatch mot ett egyptiskt marinlag på programmet. Avgång den 29/11 kl. 0930 med nästa destination Karachi.

 

Sophämtning i Alexandria.

 

Vid pyramiderna.

 

Sfinxen.

 

Sfinxen igen.

 

En matbit i Alexandria.

 


 

Livet i kompoffmässen.

 

Pjäsunderhåll.

 

Kompaniofficerarna och mässpersonalen.

 

Livbåtsövning.

 

Livbåtsövning.

 

Hajfångst.

 

Alle mans bad.

 

Underhållsarbeten.

 

Mer underhållsarbete. Folke Holm övervakar.

 

Tandläkarmottagningen ombord.

 

Soldäck.

 


Suezkanalen

 

Under gång i Suezkanalen. Resterna av ett sjukhus.

 


Karachi, Pakistan

Vi har nu kommit till Pakistan (Karachi). Besöket i Karachi var 1976-12-12--12-15. En ganska livlig och lite orolig stad vid vårt besök, Ali Bhutto var premiärminister vid den tidpunkten.

Lucia firades med bl.a. representanter  från den svenska delegationen efter sedvanligt val. Tid fanns för för bad och shopping i staden. Tiggare gjorde sig inte besvär, de blev brutalt slagna av polisens långa käppar. Min enda magåkomma under hela resan ådrog jag mig i Karachi, så vi fortsätter till Malaysia.

 

Strandliv i Karachi.

 

Hundliv i Karachi.

 

Transportmedel i Karachi.

 

Luciakandidat.

 

 

Fartygets lucia.

 

Välkommet luciabesök.

Till början